Julgodis

Skulle åkt och tittat på julskyltningen idag, men bilden funkade inte, så pappa fick spendera dagen med att laga den istället. Så kan det gå, var så himla trött iallafall så det var väl lika bra.

Igår var det knäckkokning som gällde!

Knäck
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
Ställ upp knäckformar på en plåt.
Kokas på svag värme i en stor kastrull. Gör kulprov ( ta lite på en sked och häll över kallt vatten. När smeten går att rulla till en kula är den klar.) Häll upp i knäckformar.
Det blir inte 75st som det står i kokboken, snarare lite mer än hälften av det.

Vill man kan man ha i hackad mandel innan man häller upp smeten. Den blir lite svårare att hälla i formarna då. Ett tips är att ta typ ett 5dl mått i rostfritt (ej plast!) och hälla över lite smet i taget när man ska hälla i formarna. Att hälla direkt från kastrullen i små pappersformar bådar för katastrof.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Mycket bra tips med att hälla över smeten i ett rostfritt mått. Det underlättade en massa när jag gjorde knäck idag. Jag har aldrig tänkt på att man kan göra så förut...!

2010-12-19 @ 17:16:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0