fjortisblogg

hr fortfarande inte börjat plugga. Börjar bli lite stressad. har inte ens fått hem böckerna än!


sen en sak till, är man fjortis om man bloggar?

tag

har börjat ta tag i studierna. Eller nästan, jag har skrivit ner schemat. Eller iallafall en del av det. och bett brorsan ladda ner och skriva ut ett kompendium.
annrs har jag rensat bär idag, och nu ska jag fixa mat!


burp

idag är det måndag, och min distanskurs börjar! fast jag har inte ens införskaffat kurslitteraturen ännu. Kan man bli segare? Allt tar så himla lång tid för mig nuförtiden. Inte för att jag nånsin varit supersnabb (jo vänta, när jag jobbade på donken, då var jag snabb), men nu är det värre än ever before.

Böckerna är iallafall beställda, de har inte kommit än bara. inte heller kompendiet jag beställde från uppsala. Det finns ett kurskompendie man kan ladda ner också, det har jag inte gjort.
Jag måste nog skaffa mig en skrivare tror jag. usch så dyrt det känns. jag skriver aldrig ut nåt, därför har jag ingen men nu blir det nog en massa saker man vill ha på papper.

igår kom hanna på en surprise-visit. Kul men överraskande.

ajjjjjjjjjjjjjjj fy faen nån slags kramp i foten har jag fått ajajajajajajaajjajajajajaj ge upp nu!

men så hjälp mig då!

Jag är så trött jämt! Vad ska jag göra för att få energi?!

Supersnyggt och ekologiskt


De här snygga t-shirtarna kommer från h&m, och är gjorda av ekologisk bomull. Både bra och snyggt, eh? Det finns två till, men de här tre hade snyggast tryck. Speciellt den gula är ju supersnygg. T-shirtarna kostar dessutom bara 98kr styck, det är väl ett rätt bra pris.

Eller t-shirt...säger man så nuförtiden, det heter väl topp?

Har äntligen tagit beslutet!

Hohoho, (som jultomten säger),



Har äntligen bestämt mig för vilken kurs det blir i höst! Ekonomi med inriktning mot hållbar utveckling vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet (då blir väl pappsen stolt över mig, bonde som han är?). Det känns kul men jag är jättenervös! Jag fick ett välkomstbrev för några dagar sedan, och redan där blev det jobbigt...det fanns ett ord jag inte hade en aning om vad det betydde...explicit. Har aldrig hört det förut! tack och lov för google och wikipedia säger jag bara.

Explicit betyder uttryckligen, tydliggjort. Så nu vet du det. inte så avancerat som man kanske trott.

När jag var liten brukade min syster (som är 1,5 år äldre) alltid vara dryg och fråga mamma och pappa vad en massa ord betydde. Jag frågade aldrig. det ångrar jag nu, nu är det ju för sent känns det som. Önskar jag varit mer frågvis som liten, för då fick man ju vara dryg (då var man ju så söt så det var ok...) men nu är man ju bara jobbig om man håller på och frågar hela tiden.

Så, återigen, tack och lov för google och wikipedia...

Iallafall så blir det ju inte Freds- och konflikthantering i höst då. lite tråkigt, för det verkar så intressant, men jag orkar inte läsa mer än en 50% kurs. det kanske kan bli en annan gång.

Jag valde ekonomikursen mycket pga att välkomstbrevet var så trevligt (förutom att de använde ordet explicit då...). Kanske inte rätt anledning, men jag har en till som är rätt bra! Brorsan är ju ekonom och har lovat hjälpa mig om det skiter sig. bra va?


Åh, vad jag är sugen på en glassbåt, åt en igår kväll, så himla gott! =)


Mysig söndagsutflykt!

Ah, igår åkte jag på utflykt med bosse och sara...vi åkte till tällberg, till hotell åkerblads, där vi åt i deras fina restaurang. jag åt dagens, kummel med potatis, räkor och ägg. Sen drack vi te och åt småkakor i salongen! Supermysigt ställe, det där åkerblads. När vi satt och drack te, så började en äldre man att spela piano, det var jättevackert, vi satt där och njöt.

Synd att det var så taskigt väder, men jag var så trött så jag sov mest i bilen iallafall och slapp se eländet. Sen var det ju bra mysigt att sitta inne på åkerblads när vinden ven utanför.

Jag var så himla trött när vi kome hem att jag bytte om till pyjamas och la mig i soffan och kollade på filmen Arn. Den var ju riktigt bra! Spännande, fastän jag redan läst böckerna.

Ajajaj jag har ont i magen! hata att ha mens. Men det var väl lika bra att jag fick det nu för det var länge sen sist.

Knasdouglas



är han inte för söt lilla Douglas? Blandras, schäfer, labrador och golden retriver. Här ligger han och sover i fåtöljen (ja, han har en egen fåtölj...).
Nu har stackaren fått "blodöra" eller vad det heter, det är svullet och blodfyllt, men veterinären sa att det går över om ett par, tre veckor om man bara låter det vara, Så hoppas han kryar på sig, lillvoffen!

Lasagne, åh

Nu är största syrran här och står och lagar lasagne,MUMS säger jag bara, jag älskar lasagne! Det blir en med räkor och crabfish, jag äter ju inte kött. Det luktar rätt gott...

Är trött, åh, vad jag önskar att jag fick sova en hel natt i sträck.

Imorgon ska vi kanske åka till Tällberg och äta på nåt av hotellen! Hoppas det blir av, älskar att äta gott (annars är det så tråkigt, tugga och svälja, kan det bli tråkigare?).

Tiger steker hamburgare



Den här bilden tog Kristin när jag jobbade på McDonald´s. Vi hade ansiktsmålning för alla barn. Och mig. Så här står en tiger och steker hamburgare!

one thing kids like is to be tricked

"One thing kids like is to be tricked. For instance, I was going to take my little nephew to Disneyland, but instead I drove him to an old burned-out warehouse. "Oh, no," I said. "Disneyland burned down." He cried and cried, but I think that deep down, he thought it was a pretty good joke. I started to drive over to the real Disneyland, but it was getting pretty late."


Återigen vet jag inte vem det är jag citerar. Vet du?

Kladdkaka!

KLADDKAKA


150g smält smör

3dl socker

1dl kakao

2tsk vaniljsocker

2st ägg

2dl mjöl


ströbröd


175grader 10-20min, beroende på hur kladdig man vill ha kakan.

The problem with America

"The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"


HAHA! Humor. synd att jag inte vet vem jag citerar, vet du?

Måste välja en!

Jag har kommit in på två distanskurser på högskolan, men jag vet inte vilken jag ska välja! det är två 50%kurser, så jag kunde tacka ja till båda, men jag orkar nog inte läsa båda. Måste välja en!
Ska jag välja Freds- och konflikthantering eller Ekonomi med inriktning mot hållbar utveckling?!

Hanna hälsade på mig idag. hade tänkt baka kladdkaka tills hon kom, men smöret var slut! Jäkla otur. Har hittat ett enkelt och gott recept på kladdkaka, en riktig favorit. Kanske ska lägga ut receptet på bloggen?

Har sovit dåligt, stressad. Syrran åkte till Östersund i morse, sen åker hon till Norge ett par veckor, och sen till Köpenhamn, där hon ska plugga mastersprogrammet på musikkonservatoriet. Kommer nog inte se henne förrän till jul =(

vegankost för fin hy

Läste precis Blondinbellas blogg, (ja, jag gör faktiskt det ibland), hon skrev om sin ansiktbehandling mot finnar. I inlägget skrev hon att maten inte har betydelse, men det stämmer inte alls! Jag hade jätteful och finnig hy innan jag blev vegan som 15-åring. Efter att jag lagt om kosten blev hyn märkbart finare, en kompis sa att "det är ju synd om dig som har psoriasis och så, men du har iallafall inga finnar längre". Hon lät jätteavundsjuk. Hellre finnar än psoriasis, alla gånger! Men det är väl klart att jag blev glad när finnarna försvann.

Skönt att inte ha några finnar överhuvudtaget nuförtiden. Man har väl blivit vuxen?

cantuccini!

Bråkar med syrran om vad vi ska ha för mat. Egentligen vill vi båda ha potatis, men det är slut. Hon vill ha ris, men jag vill ha pasta, det är ju mycket godare. iallafall blev hon skitsur när jag inte ville ha ris. Hon är grinig för hon försöker sluta snusa.
Min andra syster är iallafall snäll idag, hon hade köpt ett paket cantuccini till mig, det är italienska små skorpor med chokladbitar i. Goda!

tandläkarrädsla

har tandvärk! tänker inte göra nåt åt saken! mammas fel! har visst ärvt hennes rädsla för tandläkare...intressant, för innan jag visste att hon var rädd, så hade jag inga problem med att gå till tandläkaren. men nu, när hon berättat hur mycket hon hatar det, då känner ju jag likadant! snacka om att föräldrar gör sina barn alltförmånga björntjänster.

All I want is you

ett riktigt yrväder -det är jag idag det. Jag är så himla yr i huvudet, speciellt när jag ska sätta mig ner. Då bara svartnar det för ögonen.Vet inte vad det är för fel. Min syster är iallafall väldigt snäll mot mig, hon har masserat min nacke och bjudit på fika.

Helst skulle jag vilja lägga mig ute i solstolen och njuta av solen en timme. Men problemet är att det inte är någon sol, det regnar och är skitkallt...(tack Gud, för vetekudden!)

Lyssnar på soundtracket till filmen "Juno", toppenmusik. Man blir lite barnsligt glad av den. Speciellt "All I want is you" och "Tree hugger", och "Tire swing". Och så klart "Dearest" med Buddy Holly!

Filmen är bra den med. Åh, vilket filmväder det är! Nånting positivt med regn...jag älskar film!

ontario

ha, skriver man ontontont låter det som ontario! eller toronto! kanske nån svensk som hade ont som kom på de namnen?

Att vara snäll är j-vligt krävande

Jag har haft en hemsk natt. Eller egentligen var kvällen värst. Ontontont. Lite bättre idag men inte alls bra. Ska till kiropraktorn om ett par timmar, så då kanske ryggen kan få bli lite bättre åtminstone.
När jag har så här ont blir jag världens bitch och ingen står ut med mig. Jag blir så irriterad och snäser av alla. Har man inte haft ont, riktigt ont, själv, så förstår man inte. Det är inte meningen att vara elak, det bara  blir så. orkar inte vara snäll.

Att vara snäll är jävligt krävande.

Satan i gatan vad jag fick ont i en handled nu pallar jag inte att skriva mer fastän jag kanske borde skriva av mig lite irritation och ångest.

Gunilla Wänns konstutställning

Med risk för att upprepa mig; Idag är jag trött.

Igår var jag på museet, på Gunilla Wänns konstutställning. Den var jättebra, hon har ju humor =) Tips: Gå till Dalarnas museum och kolla in hennes verk! Sen kan man äta eller fika på Kopparhatten, jag åt lax och spenatpaj, riktigt mättande och gott.

RSS 2.0