Kan du orden? Glädjen är en fjäril...

Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ -
du är besviken.

Edith Södergran


Hon skrev så fint. Egentligen sökte jag texten till en dikt som går ungefär så här "Glädjen är en fjäril, som fladdrar lågt över marken. men sorgen är en fågel, med stora, starka, svarta vingar"

Är det ingen som kan hela dikten? jag kunde den förut, älskade att läsa den i högstadiet, men har hunnit glömma hur orden lyder. Hjälp mig, är du snäll, om du kan...

björn gustavsson

hallå,
hittade Björn Gustavsson på myspace, så nu sitter jag och lyssnar på carina berg-låten från meldifestivalen. Gillar den verkligen. Där finns ett par låtar till med björn man kan lyssna på.

ingen skriver sånger till mig! stackars mig!



Children of men

Jag har förresten sett en bra film den här veckan, "Children of men". Den utspelar sig i Storbritannien typ år 2027 och det finns inga barn. jag känner redan nu att jag kommer skriva en riktigt taskig recension, kreativiteten flödar inte direkt, så jag skippar det helt och säger bara att filmen är bra. Se den.

Jag trodde jag hade blivit döv idag när jag försökte ringa en komis på mobilen, jag såg ju hur det ringer, men hörde ingen ton. Jag blev riktigt orolig. Det konstiga var att jag kunde höra radion som var på i köket. Sen kopplades jag till mobilsvar. Hörde fortfarande nada noll och ingenting. Sen visade det sig att det var glapp i handsfreen. med ett lätt tryck löste jag allt. Är inte alls döv. Hör möjligtvis illa, men inte alls döv.

Tuggatugga

ÅH, vad skönt att inte må illa...jag är bättre i magsjukan nu. men helt yr i huvudet, har bara druckit coca cola, och inte kunnat äta speciellt mycket den här veckan.
Har gått ner en del i vikt, så mamma är orolig. Igen. Förra året den här tiden tvingade hon mig att äta med jämna mellanrum, dygnet runt. Alltså, hon väckte mig mitt i natten och tvångsmatade mig, för hon var så orolig över min viktminskning. Jag hatar att äta mat, det är så tråkigt. Ibalnd är det ok, typ när hela familjen är samlad och vi äter nåt gott, men oftast är det bara tråkigt. Skala potatis och tugga, det är det tråkigaste med mat, tror jag.

Tråkiga saker: (utan inbördes ordning)
1. Skala potatis
2. Tugga
3. Gå (promenera är ett finare ord, men lika trist det)
4. Stå i kö
5. Vänta (typ på bussen, på att reklamen ska ta slut på tv:n)

Jag vill se en bra film! Filmtips, tack! Såg en film igår som hette "Trångt i kistan", eller nåt sånt. men den var inte så himla bra. Handlar om en begravning där typ allt går åt helvete.

Nåt som däremot är riktigt bra, det är "So you think you can dance". Jag älskar den tv-serien. Följde den amerikanska versionen förra året, och hoppas den skandinaviska håller lika hög kvalité (det verkar så hittills iaf).

Härliga saker:
1. Massage
2. Sova gott
3. äh, nu blev jag trött, orkar inte skriva mer roliga saker, hitta på nåt själv, va! ;)

Jag mår illa

Jag mår så illa! Är magsjuk, inte roligt alls, orkar inte skriva så mycket.

Roligt är iallafall att so you think you can dance började igår!!!

och en annan kul grej var i söndags nör jag fick besök av två kompisar, GRATTIS till Ellen som förlovat sig!  Vi fikade och spelade spel. Fick en aladdin chokladask av Ellen, som min familj nu hunnit äta upp, när jag inte kunnat pga magsjuka.


Mår illa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blommande dryck

image6


Men nu gjorde jag det igen! Skrev så fint och glömde spara!
Så nu får jag göra om, snabbt dessutom, snart dör batteriet på datorn.

Här är iallafall bilder på mitt blomté, som jag fick till min namsdag för ett tag sedan. Det är så koolt, eller hur? Man lägger en torkad blomknopp i hett tevatten, och den vecklar ut sig till en blomma!

I filmen "Marie Antoinette" (av Sophia Coppola, med Kirsten Dunst i huvudrollen) dricker Marie Antoinette jasminblomste med sin bror i Versailles. Det var där jag först såg detta te, och jag ville såklart också ha (och det fick jag, haha!).

Glad påsk, förresten!



image7

bakpulverbomber

lilla kickan, jag vet inte ens hur man gör bakpulversbomber, Dessutom tror jag inte man får skriva såna ord, då hamnar man på terroristvarningslistan.


EU-pappersdagen

ha, nu har jag tagit en bild på mitt underbara kakfat (kommer från Indiska, tror jag). Fast kakor har jag inga.

Men ett påskägg fick jag av systeryster idag! Det innehöll tre kinder-ägg. Mums, fast leksakerna irriterar mig lite ibland. Det är så svårt att få upp det där gula plastägget där de ligger.

Hjälper pappa fylla i EU-papper idag, så nu ska jag kolla om han behöver mer hjälp.

MC-drink

Jag satt vid datorn och läste lite om drinkar. Så kom jag att tänka på ett drink-recept jag fick för några år sedan...och jag måste ju så klart dela med mig!

MC-drink
Hembränt
Jordgubbskräm

Blanda och drick.



mums? eh.... ;)


Tisdagskul

Det är på väg att bli nåt fel på mina ögon. De är så röda. Kanske borde jag ta ut linserna, men då ser jag ingenting, för mina glasögon är sju år gamla och inaktuella.

Ikväll kommer mina systrar! Det ska bli roligt, fast lite drygt också. Måste nog baka kakor, jag har nämligen ett grymt snyggt kakfat som min ena syster inte sett ännu. Och jag kan ju inte direkt ställa fram det utan kakor.

Visste du förresten att konstnären Pablo Picasso brukade betala med check, eftersom folk hellre behöll hans signatur än löste in checken. Det har jag läst i en bok med onödiga fakta, såna är rätt intressanta ändå. Michael Caine samlar också på onödigt vetande, det sa han i Parkinson på tv.

Jag fryser, så jag värmde vetekudden i micron. Det är så mysigt att värma upp sig lite så. Men jag säger j-kla skit, den blev bränd och nu stinker det bränt! Jag är den enda jag känner som har tre vetekuddar. Fast nu har jag bara två kvar, den tredje fick lov att slängas, den blev lite konstig. Men jag är en riktig fryslort, vetekuddar är nåt jag tycker riktigt bra om.

Drömjobbet?

Jag har hittat mitt drömjobb! Eller, ja, bäst hittills. Präst! Ha, det kom väl som en överraskning för de flesta som känner mig. Men tänk själv, prästgårdar är så vackra. Och det kan ju inte vara stressigt att jobba som präst. Jag tror man fikar mycket, det passar mig, jag gillar fika. Det är bara två saker som gör att jag är lite osäker:
1. man jobbar när alla andra är lediga. Jul, påsk, söndagar.
2. jag är inte så där jättereligiös. jag skyller det på mina föräldrar, som inte heller tycks vara speciellt religiösa.

I gymnasiet var min dröm att bli jägmästare. Jag ville plugga i Umeå, mest för att där finns så mycket veganer och björkar. Men när jag berättade det var det en lärare som skrattade högt och sa att jag borde bli ståupp-komiker. Så kan det gå med drömmar, folk bara skrattar.
Äh, jag hade inte rätt behörighet iallafall, så jag hade inte ens kommit in på jägmästarprogrammet.

Muffins!

Åh,vad jag blir trött på mig själv ibland. Jag skrev just ett jättefint inlägg här, men glömde att jag kanske måste spara saker och ting, annars försvinner de.

I kort hade jag iallafall skrivit om min frustration över mina föräldrar som, trots att de är födda på 1950-talet, beter sig som om det var 1800-talet som gällde. De kan nämligen ingenting om datorer. Och då menar jag verkligen ingenting. Igår hjälpte jag min mamma skriva @, för hon kom inte ihåg hur det ser ut.

Sen tipsade Helena, min lilla raring till kompis, om en hemsida som heter www.dagensmuffins.se
Jag tycker mycket bra om muffins! De är sååå mycket roligare än sockerkaka.
Kollar man sen på www.kakburken.se kan man t.ex. hitta söta muffinsformar till baket.

Första bloggskriveriet någonsin!

Jag har jättelänge tänkt att jag borde blogga, men det har inte riktigt blivit så av flera anledningar. Främst pga att datorer och teknik skrämmer mig. Jag förstår mig inte på sådana saker. Men jag har också dragit mig för att börja blogga, just för att blogg är ett så fult ord. I klass med mäkleri (finns det ett fulare ord?).

                                                   Men strunt i det nu!

                                                                                       Till viktigare saker!


Jag har läst en bra bok! Den heter "naiv. super."  och är skriven av Erlend Loe. Den handlar om en norsk kille, som kanske tänker lite för mycket, på stora saker, som begreppet tid, till exempel. Jag tycker om språket i boken. Och jag tycker om listorna, jag är också en sån som gärna skriver listor.
På baksidan står det "Om jag var ung och läste Naiv. Super. skulle jag i ren inspiration själv vilja bli författare." -Göran Tunström. Kanske är det därför jag ville blogga?
Det är iallafall en bok som jag känner gjorde mig gott att läsa.

Oj, det här tog ju faktiskt lite tid. Nu är jag hungrig och måste äta. Mmmm...jag tror det blir lax, min favorit!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0